Haarlemmermeer kiest voor gisib

3-3-2015
 

Het vertrouwen naar elkaar was al eerder uitgesproken, maar op 24 februari 2015 werd het ook nog eens officieel op papier vastgelegd in het raadhuis van de gemeente Haarlemmermeer. Haarlemmermeer heeft na een intensieve aanbesteding gekozen om met gisib de toekomst in te gaan. Gisib gaat de functie van integrale BOR applicatie vervullen voor de gemeente Haarlemmermeer.
 
Met gisib heeft Haarlemmermeer gekozen voor een krachtig, veelzijdig en integraal beheersysteem voor de openbare ruimte. Het is voor de gemeente een belangrijke stap in de richting van integraal en efficiënt beheer van de buitenruimte. Dat dit onderwerp leeft was ook wel te merken aan de opkomst. Ruim tachtig personen, die in meer of mindere mate met gisib te maken gaan krijgen, waren aanwezig in de zaal.
 
Om alvast kennis te nemen van het nieuwe systeem is gisib met een demo dataset geïnstalleerd op het netwerk van de gemeente Haarlemmermeer. Momenteel zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het converteren van de data, waarna de gemeente Haarlemmermeer in de zomer echt aan slag kan met gisib.