Efficientieslag met de BGT en IMGeo

16-4-2013
 

Met de realisatie van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) gebruikt de hele overheid dezelfde grootschalige kaart van Nederland. Één kaart waarin alle objecten zoals gebouwen, wegen, spoorlijnen en groen op een eenduidige manier zijn vastgelegd. Deze uniformering vraagt om het intelligent faciliteren van de bedrijfsvoering van de overheden rondom de BGT. Het instrument hiervoor is gisib.
 
De komst van de BGT en IMGeo 2.1 betekent een flinke verschuiving in de geo-informatiestructuur van gemeenten en provincies. Het is van belang dat deze veranderingen een vaste plaats krijgen in het beheerproces van de overheidsorganisaties. De doelstelling van de BGT is namelijk om bij te dragen aan een betere dienstverlening aan burgers en bedrijven, betere samenwerking binnen de overheid en kostenbesparing in de ketens. Gisib is een belangrijk instrument dat door de aansluiting met de BGT en IMGeo een bijdrage levert aan een doelgerichte en efficiënte overheid.
 
Gisib is een gloednieuw informatiesysteem voor integraal beheer van de openbare ruimte dat volledig is toegesneden op de eisen van de BGT en IMGeo. Gisib combineert de voordelen van GIS met een fenomenale rekenkracht. Dat zorgt voor een gebruiksvriendelijk en flexibel beheersysteem met ongeëvenaarde analytische mogelijkheden.