Major Releases 2022 gisib beschikbaar via de site

Na uitvoerig testen zijn alle major releases gepubliceerd. We bedanken de key-users voor het intensieve testwerk! De releases en release notes zijn te vinden achter de inlog op de site.


     

OpenTopo verdwijnt met nieuwsjaar

Eind van het jaar verdwijnen de WMS en WMTS services inzake OpenTopo in de PDOK. Gebruik je deze in desktop@gisib of online@gisib, vervang deze dan door andere WMS of WMTS services. Vanaf 1 januari 2023 zijn ze niet meer beschikbaar en je wil niet dat werkprocessen hierdoor stilvallen. Een goed betaalbaar alternatief i.c.m. de nieuwe gisib releases is TopoPlus van Spotinfo of map5.nl
 


     

Oracle locator is naar Oracle spatial gegaan in versie van Oracle 19c

Met de laatste patchronde van Oracle 19c is Oracle Locator uitgefaseerd en vervangen door alle functionaliteit van Oracle Spatial. LET OP: Oracle servers dienen NIET alleen gepatched te worden (regulier beheer) maar ook Oracle Spatial moet worden geinstalleerd. Dit laatste wordt nog wel eens vergeten door Oracle beheerders waardoor alle Spatial functies uitvallen met alle problemen van dien in gisib. Attendeer je collega's hierop!


image
     

Beste gisib gebruiker,

'Save the Date'.  Na de brand in het congrescentrum zijn we op zoek gegaan naar een goede nieuwe locatie in Woerden. Deze hebben we gevonden! Goed bereikbaar met de trein en 100% duurzaam.

De gebruikersdag wordt gehouden op 24 januari 2023.

Binnenkort meer hierover, maar voor nu graag deze dag blokken in jullie agenda. 
Graag tot dan!

Met vriendelijke groet,
Het gisib team.