Gebruikersdag: 'gisib is startklaar'

27-5-2014
 

Dinsdag 13 mei heeft de 2014 editie van de gisib gebruikersdag plaatsgevonden in het NBC Congrescentrum te Nieuwegein. 
 
Als we de sfeer hadden kunnen peilen, dan was deze samen te vatten als 'gezellig en informatief'. Tijdens de dag was er voldoende gelegenheid voor een informeel gesprek. 
 
Het inhoudelijke programma was echter iets anders dan voorgaande jaren. In 2012 en 2013 stond de ontwikkeling van gisib centraal. Dit jaar konden we melden dat gisib klaar is!  



Gisib is startklaar om geïmplementeerd te worden bij u in de organisatie. De presentatie van gastspreker Gineke van Putten van de provincie Noord-Holland liet zien welke plek gisib in de organisatie van zowel de geo, ict als de beheerafdeling kan hebben.
 
Gelukkig is gisib flexibel en kan afhankelijk van de organisatie in een keer of in fases overgestapt worden. Thijs Adolfs liet in zijn presentatie een aantal voorbeelden zien van het implementatietraject bij verschillende organisaties. Voor elke organisatie is een gewenst traject op te zetten.
 
Naast de implementatie is er ook veel gesproken over de geldende normen en standaarden. De ontwikkelingen op het gebied van integraal beheer, de BGT en IMGeo gaan namelijk razendsnel. Dat werd uiteengezet in de presentaties van Frank Jan en Annemarie Keern van de DG-groep. 
 
Kortom, de gebruikersdag was naast gezellig vooral ook weer informatief.