Gisib in de lift

3-9-2014
 

Het gaat goed met gisib. De laatste maanden zijn er veel nieuwe gebruikers bijgekomen, zowel voor sectoraal beheer als voor integraal beheer. De flexibiliteit van gisib blijkt in deze trajecten weer van grote waarden te zijn geweest. Voor elke specifieke situatie is een oplossing op maat. Dat blijkt ook uit de praktijk; gisib wordt op een zeer breed gebied toegepast, in kleine gemeenten maar ook in grote stedelijke gebieden.   
 
Zo gebruikt de gemeente Hillegom gisib momenteel voor het uitvoeren van gemalenbeheer en groenbeheer. De gemeente Westland en de gemeente Den Helder gebruiken gisib sinds kort om (NEN) inspecties uit te voeren. De gemeente Den Haag en Amsterdam Centrum zijn voorbeelden van stedelijke gebieden die integraal beheer gaan uitvoeren met gisib.
 
Integraal beheer met gisib is ook mogelijk voor kleinere gemeenten. Een goed voorbeeld is de gemeente Bergen (Noord-Holland). De gemeente Bergen is onlangs overgestapt op gisib en zijn 'zeer tevreden' met het resultaat. Alle verschillende databronnen (groenbeheer, wegbeheer etc.) zijn omgezet en samengebracht in gisib. De flexibiliteit van gisib zorgt ervoor dat ook in de nazorgfase de nodige gebruikersaanpassingen gedaan kunnen worden.